Boligkøb guide fra A-Z

Boligkøb guide fra A-Z

Boligkøb er en kompliceret affære og derfor har vi hos Komplet Køberrådgivning lavet denne guide til dig, så du står bedre rustet i købsprocessen.

Uanset på hvilket stadie af købsprocessen du befinder dig, er der mange overvejelser, du må gøre dig, og mange svære beslutninger at træffe.

Især som en førstegangskøber, der endnu ikke har prøvet at navigere på boligmarkedet, kan det være en udfordring at få drømmeboligen i hus.

Måske er du en erfaren boligkøber? Det gør processen nemmere, men der kan stadig være mange forhold, der har ændret sig, siden du sidste købte en bolig.

Lovgivningen på boligmarkedet justeres løbende, og den procedure, du fulgte sidst, kan vise sig at være en smule anderledes i dag.

Samtidigt ændrer markedsforholdene sig konstant. Renten påvirker mulighederne for at finansiere drømmeboligen, og udbud og efterspørgsel på boliger ændrer løbende huspriserne.

Udover de overordnede tendenser i samfundet og på boligmarkedet, så er hvert enkelt huskøb unikt. Der er altid specifikke forhold i dine krav og økonomi, der skal modsvare sælgers forventninger.

Sælger har i de fleste tilfælde en ejendomsmægler med mange års erfaring i ryggen, og det skaber en ulige forhandlingssituation, hvis du ikke har den nødvendige viden og rådgivning på din side.

I denne guide kan du få en række tips til boligkøbets mange facetter, der både kan hjælpe dig, der skal købe din første bolig, og dig, der har erfaring på området, men ønsker at få genopfrisket din viden.

Er der alligevel en række ting du har spørgsmål til i købsprocessen, så er du velkommen til at ringe uforpligtende til Komplet Køberrådgivning – så kan vi hjælpe dig på rette vej.

Et boligkøb – helt simpelt

Der findes mange forskellige typer af boligkøb. Hvad, vi beskæftiger os med i denne guide, er det private boligmarked. Dvs. køb af fast ejendom til beboelse.

Der kan være tale om både ejerbolig og andelsbolig. Ved andelsboliger gør der sig en række specifikke forhold gældende, da du fremfor at købe boligen i stedet køber en del andelsforeningens formue og gæld og dermed får brugsret over boligen.

Det går vi ikke i dybden med her, men som udgangspunkt kan mange af de samme råd, der gælder køb af ejerboliger, også bruges, når det kommer til køb af en andelslejlighed.

En særlig form for boligkøb er forældrekøbet. Her køber forældre en ejer- eller andelslejlighed og udlejer den til deres barn.

Der er også her tale om et privat boligkøb, men når lejligheden skal udlejes og senere sælges, gælder lovgivning der læner sig op ad det erhvervsretslige.

Overvejer du et forældrekøb, kan du sagtens læse med her, men bør også læse vores guide til forældrekøb, så du på forhånd er sat ind i de specifikke regler på området.

Købsprocessens mange faser

Indimellem sker det stadig – en potentiel boligkøber er ude at køre i sin bil og ser pludseligt ud af øjenkrogen et til salg-skilt foran en bolig, der umiddelbart lever op til alle boligkøberens forventninger. Boligkøberen tager chancen og banker på.

Sælger, der tilfældigvis er hjemme, byder indenfor til en kop kaffe og en hurtig rundvisning, og inden kaffen er dampet af, er de to parter nået frem til en tilfredsstillende købsaftale.

Et sådant scenarie hører dog mest fortiden og nok også fantasien til. I langt de fleste tilfælde er boligjagten en lang og målrettet affære, der kræver planlægning fra din side af.

En gang imellem kan man selvfølgelig være heldig og helt tilfældigt pludselig få nys om, at ens drømmebolig er sat til salg til en fordelagtig pris.

Så kan man springe boligsøgningens indledende faser over. Men selv i sådan en situation skal man stadig bruge tid og kræfter på udarbejdelse af købsaftale, tinglysning af skøde samt optagelse af lån i banken.

Købsprocessen forskellige faser kræver forskellige former for rådgivning og ekspertise. Noget af det kan du klare selv, andet vil du have behov for enten uformel eller professionel rådgivning til at komme igennem.

Generelt kan man dele købsprocessen op følgende faser:

Købsprocessens faser

Den indledende søgning

Der kan være mange gode grunde til at købe ny bolig.

Måske venter I barn i familien, og der er behov for mere plads. Det kan også være, at du har fået luft i økonomien og ønsker en bolig tættere på familie og venner.

I de tilfælde, hvor du flytter af lyst fremfor nød, vil det første skridt typisk være at sondere markedet stille og roligt. De store boligportaler på nettet er et godt sted at starte, da de samler boliger til salg fra mange forskellige ejendomsmæglere.

Du kan starte med et søge lidt løst på det område, du gerne vil flytte til. Ved at se på mulighederne og priserne i regionen kan du danne dig en nogenlunde idé om det nuværende boligmarked og mærke efter, hvorvidt du virkeligt har lyst til at flytte eller ej.

Er du efter at have set på de tilgængelige boliger stadig opsat på at flytte, bør du kontakte din bank for at få en vurdering af dine lånemuligheder.

Er du derimod tvunget til at flytte grundet nyt job, ændrede familieforhold eller en lejeaftale, der udløber, bør du kontakte banken med det samme og ikke bruge tid på at se efter boliger, indtil du har fået en konkret vurdering af dit økonomiske råderum.

Overblik over dine lånemuligheder hos banken

Et spørgsmål, du bør stille dig tidligt i dit boligkøb, er, hvad kan jeg købe hus for?

Spørgsmålet kan også lyde, hvad kan jeg låne for?

Stort set alle boligkøb finansieres nemlig gennem lån i banken og hos realkreditinstitutter.

Ved at kontakte din bank kan du få et overblik over det økonomiske råderum, du har at købe bolig for. De fleste banker tilbyder gratis at oprette et lånebevis. Med et lånebevis til en andels- eller ejerbolig, vil du kunne skrive under på en købsaftale, inden lånet er faldet endegyldigt på plads, da du er forhåndsgodkendt til et lån på en given størrelse alt efter din personlige økonomi.

Der er mange måder at finansiere et boligkøb på.

En udbredt model er gennem et realkreditlån på op til 80 % af din kommende boligs værdi. De resterende 15 % finansieres gennem et banklån til boligen.

Banklånet bliver i denne finansieringsmodel brugt til at supplere realkreditlånet, men det kan også anvendes som et alternativ til dette, hvis du foretrækker det.

De sidste 5 % procent er boligens udbetaling. Der er tale om et beløb, du selv skal være i stand til at betale, når du køber boligen.

Ved eksempelvis en bolig til en værdi af 1 mio. kr. ligger udbetalingen på 50.000 kr.

Oveni dette skal du også have luft i budgettet til en række øvrige udgifter, der opstår undervejs til f.eks. flytning, juridisk rådgivning og afgifter til tinglysning, så det er en god idé, at du tidligt begynder at spare op.

Inden du mødes med din bankrådgiver, bør du på forhånd have udarbejdet et budget.

Budgettet lægger du helt enkelt ved at opgøre dine månedlige indtægter og udgifter. Indtægterne er de penge fra løn og offentlige ydelser, der går ind på din konto, efter at SKAT og andre fradrag er trukket fra.

Dette skal modregnes de faste udgifter i form af husleje, kontingenter osv. samt de løbende udgifter til mad og forbrug. Mange banker har tilgængelige budgetskemaer online, du kan anvende.

Banken vil altid tage udgangspunkt i din nuværende økonomiske situation, så selvom en forfremmelse eller stor arv venter lige rundt om hjørnet, er det din nuværende indkomst og udgifter, der afgør dine lånemuligheder.

For at danne sig det fulde overblik kan banken få brug for dine seneste lønsedler, dine pensionsoplysninger og din årsopgørelse. Så for at lette dit eget og bankens arbejdsopgave, bør du have de relevante papirer på rede hånd. Når din bankrådgiver har gransket tallene, vil du blive præsenteret for en vejledende økonomisk ramme, du kan bruge til at indsnævre din boligsøgning.

Boligsøgning

Med de økonomiske rammer udstukket for dit boligkøb, kan du begynde at blive konkret i din boligsøgning. Der er mange parametre, når det kommer til en boligs kvalitet, og det vil hjælpe dig i din søgning på forhånd at definere hvilke krav og ønsker, du har til din kommende bolig.

Der er rigtigt mange faktorer, som afgør, hvorvidt en bolig passer til dine individuelle behov, og det er ikke muligt at udarbejde en udførlig liste. De følgende punkter skal således blot ses som forslag til nogle af de overvejelser, du kan gøre dig, når du vurderer en bolig.

Overvejelser om økonomi

De økonomiske retningslinjer har du allerede fået udstukket af banken. Alligevel er det vigtigt at tage dem op til revision igen ved hver enkelt potentiel bolig. Nogle foretrækker en billigere bolig med luft i budgettet til rejser og restaurantbesøg, mens andre foretrækker hjemlig hygge og er villige til at sænke forbruget en anelse for at få råd til drømmeboligen:

– Kontantpris og udbetaling. Nok den vigtigste overvejelse. Mange ender med at købe en bolig, de kun lige akkurat har råd til, og må gøre god brug af sparekniven de næste mange år frem. Er du er villig til at spare for at få drømmeboligen?

– De løbende udgifter. Der er stor forskel på de løbende udgifter alt efter en boligs alder og dens energimærkning. Har du luft i økonomien til høje udgifter, eller bliver du nødt til at omlægge dit forbrug?

– Behov for renovering? Har boligen behov for istandsættelse, der vil føre til ekstra udgifter?

Overvejelser om beliggenhed

Det er med god grund, at beliggenhed ofte fremhæves som det vigtigste element i en bolighandel. For hvor du selv kan ændre din bolig gennem renovering, tilbygning og lignende, så er området omkring din bolig uden for din kontrol:

Overvejelser om boligen

Endeligt er der også kravene til selve boligen. Boligens størrelse og planløsning kan du danne dig et overblik over online ved at se på boligens plantegning.

Du kan få en fornemmelse af boligen ved at se på de vedhæftede billeder, men de kan ofte være en smule vildledende, da de er taget under specifikke lysforhold og vinkler, der ikke altid har meget med virkeligheden at gøre. Du bør derfor altid få en grundig fremvisning af boligen.

Hvordan finder jeg en bolig, der passer til mine behov?

Som så meget andet i dag foregår boligsøgning primært online.

De to første resultater, du får i søgemaskiner ved en søgning på ’find ejerbolig’, er Boligsiden og Boliga.

De to hjemmesider fungerer som prisportaler, hvor boliger fra en lang række ejendomsmæglere er samlet på et sted, så du nemt og bekvemt kan sammenligne boliger på tværs af mæglerkæder.

Det smarte ved prisportalerne er, at du kan definere filtre for din søgning, der matcher dine krav til boligen.

På den måde kan du på ingen tid snævre din søgning ind, så du f.eks. kun for resultater med et boligareal over 100 kvadratmeter. Og er dine krav for specifikke i forhold til de boliger, der er til salg i området, justerer du blot en anelse i dine filtre, og du vil få flere resultater.

Selvom boligportalerne letter boligsøgningen, så bør du ikke stirre dig blind på computerskærmen. Holder du øjne og øre åbne, kan du også finde mange spændende boliger til salg ude i den virkelige verden.

Det kan f.eks. dreje sig om boliger, der sælges uden hjælp fra en ejendomsmægler. Det kan også være, du er heldig og får et tip om, at nogle af dine bekendte snart vil flytte ud af deres bolig, men endnu ikke har sat den til salg.

Ved at gøre brug af dit netværk kan du derfor nogle gange være heldig og ’springe køen’ over og måske endda få adgang til en bolig, der under normale omstændigheder ville være uden for din rækkevidde.

Fremvisninger af boliger der passer til dine ønsker

En ting er at læse informationer om og se billeder af boligen.

Noget helt andet er at se boligen i virkeligheden. Når du har fundet en bolig, som umiddelbart stemmer overens med dine krav til økonomi og beliggenhed, kan du bestille en fremvisning og selv få syn for sagen.

En fremvisning skulle gerne gøre dig mere afklaret omkring dit køb.

Ved at bevæge dig rundt i huset får du en langt mere klar fornemmelse for, om boligen virkeligt er noget for dig. Med lidt hjælp fra fantasien kan du forsøge at visualisere, hvordan boligen kan indrettes og forestille dig, hvordan det må være at leve her.

Det kan også anbefales, at du tager en rask gåtur rundt i kvarteret for at danne dig et indtryk af nærmiljøet.

Er du på udkig efter en bolig i en større by, kan det ske, at du fremfor at få en individuel fremvisning af boligen bliver inviteret med til åbent hus. Ejendomsmægleren fremviser her boligen for flere interesserede parter, hvilket kan give indtryk af, at der er stor rift om boligen. Her gælder det om ikke at lade sig rive med af konkurrencen og gå højere op i pris, end hvad du på forhånd havde besluttet dig.

Skulle du på noget som helst tidspunkt i købsprocessen komme til at skrive under på en købsaftale, du senere fortryder, er det vigtigt, du har fået skrevet forbehold i kontrakten.

Det vil sige, at din bank, advokat ellers anden rådgiver kan gøre indsigelser mod kontrakten, hvis de vurderer den til at være urimelig. Forbehold og dine rettigheder som køber kan du læse mere om længere nede i guiden.

Brug ejendomsmægleren aktivt

Inden du møder op til fremvisningen af dit potentielt kommende hjem, er det en god idé at gøre dit hjemmearbejde først. På ejendomsmæglerens hjemmeside kan du anmode om at få tilsendt salgsmateriale om boligen enten som post eller med mail.

Ved at gennemgå husets salgsopstilling og dets tilstandsrapport på forhånd ved du specifikt, hvad du skal være opmærksom på under fremvisningen.

Når ejendomsmægleren viser frem, bør du benytte muligheden til at stille spørgsmål omkring boligen, f.eks. på baggrund af tilstandsrapporten. Ejendomsmæglere er typisk nogle af jordens flinkeste mennesker.

Og det er med god grund, for de bliver betalt for at give dig et godt indtryk af boligen, så du forhåbentlig ender med i sidste ende at skrive under på en købsaftale.

Du skal derfor ikke være bange for at spørge kritisk ind i til ejendommen, hvis du har fundet ting i tilstandsrapporten, der vækker bekymring. Ejendomsmægleren vil selvfølgelig ikke være i stand til at udbedre disse forhold, men det kan måske give dig et nedslag i prisen.

Vær strategisk over for mægleren

Som navnet indikerer, skal en ejendomsmægler forsøge at få skabt en aftale mellem køber og sælger, som begge parter kan være tilfreds med.

Men det er klart, at ejendomsmæglerens primære loyalitet ligger over sælger, da det er denne, der betaler mæglerens honorar. Der er ikke tale om en neutral mægling.

Det kan derfor godt betale sig at være lidt strategisk i sin omgang med ejendomsmægleren. Hermed er det selvfølgelig ikke sagt, at du skal agere, som var du med i en spionfilm eller en politisk thriller.

Ejendomsmæglere er som udgangspunkt ikke interesserede i at få en masse utilfredse købere på nakken, da det kan skade deres renomme, så du bør kunne forvente, at de svarer ærligt og redeligt på dine spørgsmål.

Spørger ejendomsmægleren ind til din motivation for at købe, behøver du ikke at sige mere end, at du sonderer markedet. Har du allerede solgt din gamle bolig eller står dit lejemål til udløb, vil det unægteligt sætte dig i en ringere forhandlingssituation.

Du er ikke forpligtet til at informere om dine personlige forhold, og det bedste vil være høfligt at afværge sådanne spørgsmål.

Stiller du selv et spørgsmål, hvor svaret er afgørende for din beslutning om, hvorvidt du vil købe boligen eller ej, bør du anmode om et skriftligt svar. Det skyldes ikke, at en ejendomsmægler bevidst vil lyve.

Men de fleste mæglere har mange huse til salg på samme tid, og det kan hænde, at de kommer til at blande oplysninger sammen eller husker forkert.

Brug af egen køberrådgiver og byggesagkyndig

Står du stadig med en positiv følelse omkring boligen efter endt fremvisning, og føler du dig sikker på økonomien, skal du forsøge at lukke en fordelagtig handel.

For at få den bedste pris på boligen og generelt sikre dig mod ærgrelser i købsprocessen bør du her kraftigt overveje at alliere dig med en professionel køberrådgiver. Køberrådgivning kan være dig behjælpeligt hele vejen frem til den dag, hvor du står med nøglerne til dit nye hjem.

Hvis du vil sætte tidligt ind med rådgivning for at sikre dig bedst muligt, kan det anbefales, at du gør brug af en byggesagkyndig, der er specialiseret i køberrådgivning ligesom vi er her hos Komplet Køberrådgivning.

En uvildig byggesagkyndig vil kunne hjælpe dig med at vurdere tilstanden af husets materialer, dets renovationsbehov og potentielle faresignaler, der ikke er nævnt i tilstandsrapporten.

Har den byggesagkyndige også erfaring med forsikringsforhold, vil du kunne få anbefalinger i forhold til, hvordan du er sikret i forbindelse med skader på boligen.

Den sagkyndige gennemgang vil også kunne komme dig til gode i en senere prisforhandling, så du penge du bruger her, kan vise sig at være godt givet ud på den lange bane.

Prisforhandling med udgangspunkt i rådgivers rapporter

Et sted, hvor købsrådgivning for alvor kan komme dig til gode, er, når prisen på din kommende bolig skal forhandles.

Sælger er her allieret med en ejendomsmægler, der kender boligmarkedet ud og ind. Ejendomsmægleren vil forståeligt nok forsøge at sikre sælger en så favorabel handel som muligt. Står du selv uden den nødvendige rygdækning, kan det være svært at give ejendomsmægleren modspil i en forhandlingssituation.

Selv hvis du formår at forhandle en lavere pris på plads end boligens listepris, er det langt fra sikkert, at du har gjort dig en god handel.

De fleste ejendomsmæglere forventer en prisforhandling og sætter den indledende salgspris, så de har råd til at gå en smule ned i køb og stadig sikre en aftale, der primært er fordelagtig for sælger.

Inden du sætter dig til forhandlingsbordet, bør du have lagt en klar strategi for prisforhandlingen. Her kan din køberådgivning og de erfaringer, du har gjort dig i tidligere boligsøgningsprocessen, komme dig til gode.

Måske har du lagt mærke til, at tilsvarende boliger i området har en lavere prisvurdering end den pris, boligen er prissat til. Det kan du bruge i forhandlingen til at presse sælger ned i pris. Det kan også være, at du tidligere i processen gjorde brug af en byggesagkyndig.

Fandt den byggesagkyndige kritisable forhold, bør du fremhæve disse og bede om et nedslag i prisen.

Undgå psykologiske faldgruber

Selv hvis du er bevæbnet med en solid viden om boligmarkedet, kan det være svært at føre forhandlingerne på egen hånd. Det skyldes ikke mindst en række psykologiske faktorer. Er du allerede mentalt flyttet ind i din nye bolig, vil det føles som et tab, hvis handelen glipper – ikke mindst fordi, du har brugt tid og ressourcer til at nå på dette stadie i boligkøbet.

Psykologiske studier viser, at langt de fleste mennesker har en tabsaversion. Dvs. at man tillægger et tab større negativ værdi, end man tillægger en gevinst positiv værdi.

Overført på en bolighandel vil det betyde, at mange er villige til at acceptere en lidt højere pris, end de havde håbet på, så længe deres tidligere arbejde i boligsøgningen ikke går tabt.

En anden hindring i forhandlingssituationen er, at vi danskere er et konfliktsky folkefærd.

De fleste af os vil strække os langt for ikke at ødelægge den gode stemning. Og det betyder også nogle gange, at vi som købere ender med at acceptere en lidt højere pris, end hvad vi kunne være sluppet afsted med, havde vi været mere insisterende.

Endeligt er vi også et meget autoritetstro og tillidsfuldt folkefærd, og det kan være svært at bide skeer med en ejendomsmægler, hvis denne giver udtryk af at vide bedst.

Ved at gøre brug af en køberrådgiver til prisforhandlingen kan du undgå de psykologiske sideeffekter og få skabt balance i forhandlingssituationen.

Køberrådgiveren tager typisk en procentsats af det endelige prisnedslag i salær.

Så lykkedes det mod forventning ikke at få sælger ned i pris, skal du altså kun betale for standardydelsen. I langt de fleste tilfælde sikrer din prisforhandler dig dog et betragteligt nedslag i prisen.

Udarbejdelse af købsaftale

Når forhandlinger om prisen er overstået, er du meget tæt på at være i mål med købet. Mange kan på dette tidspunkt forståeligt nok næsten ikke vente med at sætte deres signatur på købsaftalen. Men det er faktisk her lige inden målstregen, at du bør have is i maven.

Købsaftalen udarbejdes typisk af sælgers arbejdsmægler. Aftalen er først juridisk bindende, når sælger har skrevet under. Så selv om du har sat din signatur på papiret, er handlen endnu ikke gældende.

Rent formelt er der endnu kun tale om et købstilbud fra din side af. Inden du underskriver købsaftalen, bør du derfor sikre dig, at sælger hurtigst muligt også får skrevet under.

Ellers kan du risikere, at sælgers ejendomsmægler bruger den underskrevne købsaftale som et led i forhandlingerne med en anden part. Sælger er nemlig fri til at sælge sin bolig til anden side, så længe han eller hun ikke selv har skrevet under på købsaftalen.

For at beskytte dig bedst muligt, bør du få en køberrådgiver til at gennemgå købsaftalen inden du skriver under. Det giver dig også muligheden for at få skrevet forbehold ind i købsaftalen.

Når der eksisterer forbehold, har din rådgiver mulighed for efterfølgende at gøre indsigelse mod aftalen. På den måde kan du slippe ud af en ufordelagtig kontrakt uden at skulle gøre brug af din lovsikrede fortrydelsesret.

Bliver du nødt til at gøre brug af fortrydelsesretten, skal du kompensere sælger med 1 % af den aftalte salgspris. Du kan læse mere om købsaftalen i vores artikel herom.

Juridisk gennemgang af købsaftalen

Det har været en lang proces, men med sælgers signatur på købsaftalen og finansiering sikret i banken er boligen endelig din. Papirarbejdet er dog endnu ikke helt overstået.

Boligens skøde skal tinglyses, så du officielt kommer til at stå som husets ejer og kan optage realkreditlån i din nye bolig.

Tinglysning foregår online på tinglysning.dk og koster 1.750 kr. samt 0,6 % af købsprisen.

Hvem, der skal betale for tinglysningen, bør fremgå i købsaftalen. Ellers er det dit ansvar at få boligen tinglyst.

Du kan læse mere om tinglysning af skøde andetsteds her på siden.

Dit sidste udestående med sælger er refusionsopgørelsen. Refusionsopgøresen afregner de udgifter, som sælger har betalt forud, når du overtager boligen, og fremover skal betales af dig.

På overtagelsesdagen aflæses de forskellige forbrugsmålere i forhold til el, vand og varme. Har sælger betalt forud afklares mellemværende typisk mellem forsyningsselskaberne og sælger.

Ejendomsskat, der er betalt forud, skal fordeles mellem sælger og køber, så du betaler fra overtagelsesdagen. Om det er ejendomsmægleren eller din købsrådgiver, der udarbejder refusionsopgørelsen, bør fremgå af købsaftalen.

På dette tidspunkt vil du nok allerhelst bare glemme alt om papirarbejde og komme i gang med selve flytningen. Da der er tale om standardydelser, som din køberrådgiver har stor erfaring med, vil du typisk ikke skulle betale alverden for at få ordnet de sidste detaljer.

Stå ikke alene med købsprocessen

Forhåbentligt har denne guide gjort dig klogere på nogle af købsprocessens mange faser.

Det kan måske virke en kende uoverskueligt at skulle købe en bolig – særligt hvis du er førstegangskøber. Det bedste råd er derfor at få sparring undervejs, så du ikke står alene med byrden.

Det behøver ikke at koste penge.

Snak med familiemedlemmer og bekendt om deres erfaringer med boligkøb. De har ofte mange gode råd af dele ud af.

Det kan også være, du har venner og bekendte, der arbejder inden for boligbranchen. Så er det oplagt at få et par fif med på vejen, næste gang I ses.

Når du kommer til det punkt, hvor du har en specifik bolig i kikkerten, er det så på tide at få professionel rådgivning.

Start med at ringe eller skrive en mail til en erfaren køberrådgiver og få en uforpligtende snak.

På den måde vil du nemt kunne få et overblik over de ydelser, der passer til dine behov.

Du er altid velkommen til tage kontakt uforpligtende til Komplet Køberrådgivning ved at ringe til os eller ved at skrive til os via vores kontaktformular.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *