Tilstandsrapport på ejerlejligheder

Typisk udarbejdes der ikke en klassisk tilstandsrapport ved handel af ejerlejligheder, ligesom der oftest gør ved en bolighandel gældende en villa. Grunden til det er, at det er sælger, der skal betale for udarbejdelsen af tilstandsrapporten – men man kan ikke nøjes med at få lavet rapporten for den lejlighed, der skal sælges; det kræver nemlig, at der laves en omfattende tilstandsrapport for hele ejendommen. Og da der oftest betales for størrelsen af ejendommen i forbindelse med udarbejdelsen af en tilstandsrapport, vil det naturligvis blive alt for dyrt for en almindelig privat sælger.

Det betyder dermed, at det ikke er muligt at tegne en ejerskifteforsikring i forbindelse med køb af en ejerlejlighed, og at sælgeren derved har ansvaret for fejl og mangler i 10 år efter handlen. Dog er det i praksis ofte en enormt omstændelig og ressourcekrævende proces at holde den tidligere ejer ansvarlig i så lang tid efter overtagelsen af en ejerlejlighed.

Bliv kontaktet indenfor 1 time og hør hvordan vi kan hjælpe dig

  Få sikkerhed for køb af ejerlejlighed gennem Komplet Køberrådgivning

  Det, du i stedet kan og bør gøre, er at få en uvildig byggesagkyndig besigtigelse af lejligheden. Her får du en uafhængig beskikket byggesagkyndigs komplette gennemgang, der kaster lys over eventuelle fejl og mangler, før du sætter din underskrift på købet. Hermed får du et godt indblik i, hvad den tekniske stand er på boligen, og hvad der kan risikere at komme af renoveringsudgifter på kort og længere sigt – præcis ligesom det er formålet med en tilstandsrapport, når man køber parcelhus.

  Gennemgangen af lejligheden giver dig derfor også mulighed for at forhandle nedslag i udbudsprisen, hvis der opdages fejl og mangler, der ikke er påpeget i salgsopstillingen, men som omfangsmæssigt gør, at lejligheden stadig er interessant for dig. Ultimativt kan vi tilbyde vores ekspertise i den direkte prisforhandling med sælger, som i sidste ende kan spare dig for rigtigt mange penge.

  Du kan se oversigten over vores forskellige rådgivningsløsninger her på siden. Her kan du få hjælp til alle de krævende facetter af købsprocessen, som samlet set kan give dig en langt bedre bolighandel og bedre sikkerhed i dit køb. Vi er på din side gennem de gældende faser i processen, og vores dedikerede specialister bidrager med deres ekspertise inden for blandt andet byggeteknik, juridisk dokumentation, forsikringer og forhandling. Derfor vil du stå med de allerstærkeste kort på hånden i en købssituationen, hvor du måske ikke selv har den største erfaring.

  Du er altid velkommen til at høre mere om muligheden for at få assistance fra Komplet Køberrådgivning i din konkrete situation. Så giv os et kald eller udfyld kontaktformularen – så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

  Bliv kontaktet indenfor 1 time og hør hvordan vi kan hjælpe dig