Få hjælp til at forstå en tilstandsrapport

En tilstandsrapport er et vigtigt dokument, der beskriver en given boligs tekniske stand ud fra et fagligt velfunderet synspunkt. I rapporten gennemgås de synlige skader, som en byggesagkyndig har fundet på ejendommen. Dokumentet er derfor særdeles vigtigt for dig, der står over for at skulle købe en ny bolig – for det er med til at sikre, at du ikke køber katten i sækken. Tilstandsrapporten danner grundlaget for dækningsomfanget på ejerskifteforsikringen. Bliver der ikke lavet en tilstandsrapport, kan man ikke tegne en ejerskifteforsikring.

Hos Komplet Køberrådgivning har vores eksperter dyb indsigt i, præcis hvad det er for nogle elementer, der er typiske faldgruber i forhold til tilstandsrapporten. Derfor er det en rigtigt god idé at tage fat i en af vores konsulenter, hvis du gerne vil have det højeste niveau af juridisk og økonomisk sikkerhed i forbindelse med dit forestående boligkøb.

Bliv kontaktet indenfor 1 time og hør hvordan vi kan hjælpe dig

  Få den ultimative sikkerhed gennem vores eksperters gennemlæsning af tilstandsrapporten

  Vi er på din side som køber af en ny bolig og har din ryg gennem hele købsprocessen. Det betyder i dette tilfælde, at vi i forbindelse med tilstandsrapporten har den tekniske indsigt og erfaring i at dykke ned i byggesagkyndiges vigtige kommentarer i rapporten. Herved kan vi hjælpe dig med at granske detaljerne for uhensigtsmæssigheder og uheldige overraskelser, der kan vise sig at være temmelig dyre for dig, når du først har skrevet under på købsaftalen.

  Med vores hjælp kan du vide dig 100 % sikker på, at du er behørigt dækket, hvis du er ude i at skulle gøre brug af din ejerskifteforsikring. Så kontakt os i dag, hvis du har behov for uvildig assistance og rådgivning gennem en erfaren nærlæsning af tilstandsrapporten på din drømmebolig. For i dag er det ikke givet, at du er dækket, blot fordi du har en ejerskifteforsikring. Det kræver, at tingene er formuleret på en ganske bestemt måde i rapporten, der kan være praktisk talt umulige at gennemskue for lægfolk.

  Tilstandsrapporten er en betingelse for ejerskifteforsikringen

  Det hører dog undtagelserne til, at en bolighandel af en villa finder sted uden en sådan rapport, da den også kræves, for at du som køber kan tegne en ejerskifteforsikring. Ejerskifteforsikringen er til for at give dig økonomisk sikkerhed for skjulte (eller oversete) fejl på boligen, som eventuelt opdages efter overtagelsen – fejl, som ikke er angivet i tilstandsrapporten, vel at mærke.

  Er tilstandsrapporten lovpligtig ved bolighandel?

  En tilstandsrapport er som sådan ikke lovpligtig i forbindelse med en bolighandel, men uden tilstandsrapporten dækkes sælger ikke af huseftersynsordningen. Tilstandsrapporten kan derfor betragtes som en del af grundlaget, der gør, at du ikke skal hæfte for synlige fejl og mangler, som var eksisterende på købstidspunktet.

  Desværre oplever vi alt for ofte, at de udarbejdede tilstandsrapporter ikke er fyldestgørende eller præcise nok, hvorfor vi altid anbefaler vores klienter, at der laves en besigtigelse af byggesagkyndig, som gennemgår boligen grundigt.

  Hvad kan vi hos Komplet Køberrådgivning gøre i forhold til tilstandsrapporten?

  Hos Komplet Køberrådgivning kan vi assistere i alle de gældende faser af købsprocessen. Det gælder således også i fasen, hvor du skal beslutte, om det er et godt køb, der giver mening for dig. Gennem os har du mulighed for at få en uvildig byggesagkyndig til at gå huset efter, påpege latente renoveringsbehov og kaste lys over forhold, der ikke fremgår af den forhåndenværende tilstandsrapport. Vi kan også bistå med uvildige anbefalinger af forsikringstyper, så du ved, at du godt sikret i forbindelse med skjulte mangler eller skader på din kommende bolig.

  Som altid er du velkommen til at tage fat i os for at få en uddybende snak om vores services. Ring til os eller skriv via vores kontaktformular – så vender vi tilbage til dig og giver dig svar på de spørgsmål, du måtte have angående gennemgang af tilstandsrapport eller byggesagkyndig besigtigelse.

  Bliv kontaktet indenfor 1 time og hør hvordan vi kan hjælpe dig