02 nov 2021

Låneregler: Få hjælp til at købe dit drømmehus

Der er masser af regler, overvejelser og retningslinjer, når du står over for at skulle købe et hus eller en anden bolig. Og er det første gang, du skal på markedet efter en bolig, kan det være svært at navigere i og vurdere, hvad der er mest rigtigt og fornuftigt i processen. Ikke mindst, fordi der løbende kommer nye låneregler til – og derfor kan det være rigtigt godt for dig at alliere dig med en uvildig sparringspartner, som kender branchen ud og ind og har mulighed for at give dig den bedst mulige personlige køberrådgivning, der forholder sig til låneregler, økonomi, forhandlingsprocessen samt kvaliteten af boligen og fornuften i det køb, du er ved at foretage.

Det er det, vi kalder Komplet Køberrådgivning – her har du al den specialviden, du har brug for i købsprocessen, samlet ét sted. Og derfor kan vi også meget nemmere klæde dig på til at forstå de gældende regler for lån, betydningen af de juridiske dokumenter, den nye tilstandsrapport, el-rapporten og forsikringer mv. På den måde er du sikret det bedst mulige overblik og den bedst mulige rådgivning i alt, hvad du foretager dig.

Bliv klogere på de nye låneregler og få et bedre huskøb

Da boligmarkedet og det økonomiske øjebliksbillede er i konstant udvikling – så er de gældende låneregler for huskøb det naturligt også. De sidste mange år er huspriserne bare steget og steget, og derfor er det også relevant med noget rådgivning på området, inden du træffer en skelsættende økonomisk beslutning. Det kan nemlig være svært at gennemskue, om det er et godt køb, når du har forelsket dig i en bolig – og hvordan ser din situation ud, hvis udviklingen fortsætter eller pludselig vender?

Med vores team af rådgivere i ryggen kan du nyde godt af det højeste niveau af økonomisk sikkerhed i din beslutning. Og vi kan endda også hjælpe dig igennem forhandlingsfasen, hvor der ofte kan være en del penge at hente, hvis du spiller dine kort rigtigt.

Du kan læse meget mere om de mange fordele ved vores køberrådgivning ved at følge linket.

Nye låneregler – og enkelte mulige undtagelser

I 2015 kom der et nyt sæt at låneregler i forbindelse med huskøb eller køb af ejerlejlighed. Reglen, som principielt stadig gælder den dag i dag, dikterer, at du selv skal kunne lægge mindst 5 % af købsprisen. Det er dog også muligt, at denne del kan komme fra en bolig, som du skal have solgt i forbindelse med dit køb af en ny bolig. I virkeligheden kan der dog være enkelte undtagelser til disse låneregler. Blandt andet kan det være muligt at lempe på reglerne, hvis dit rådighedsbeløb efter overtagelsen af boligen fortsat ligger væsentligt højere, end hvad banken normalt anbefaler i forbindelse med køb af boliger.

Har du brug for at få uvildig rådgivning, der tager udgangspunkt i de gældende låneregler og din økonomiske situation? Så kontakt vores rådgivere i dag – vi glæder os til at bringe dig et skridt tættere på din drømmebolig med det samme.

Skrevet af Tue Elmose Trnka

Direktør