15 feb 2018

Hvorfor er en byggesagkyndig ikke nok når man køber ejendom?

Det kan være en rigtig god at få en byggesagkyndig med ud, og se på en ejendom. Men det er ikke altid nok.

En byggesagkyndig kan hjælpe med at se på tilstandsrapporten og se om der er nogle ting der er overset af den anden byggesagkyndige der har udarbejdet tilstandsrapporten. En byggesagkyndig kan også være god at have med til at vurdere eventuelle ønsker til ombygning og indretning.

Men… en byggesagkyndig kommer mange gange til kort, fordi han ikke har forstand på det forsikringstekniske, og det er lige netop her udfordringen er størst. Nemlig når vi taler om forsikringsdækning.

Står det hele ikke i tilstandsrapporten?

Hvad betyder anmærkningerne i tilstandsrapporten præcist for ejerskifteforsikringen? Det er jo trods alt ejerskifteforsikringen der skal redde os, hvis det viser sig at der er skjulte fejl og mangler i den bolig vi lige har købt.

Derfor er det Komplet Køberrådgivning’s anbefaling at man får kigget på ejendommen med både byggetekniske og forsikringstekniske briller så man er sikker på at man ikke står med en regning på flere 100.000 kr. senere. En ejerskifteforsikring tager nemlig typisk forbehold for det der står i tilstandsrapporten, og det er ikke noget man som forbruger eller byggesagkyndig tænker over – især ikke når det måske er noget der er typisk for den pågældende ejendom (fx. knirkende gulve).

Derfor – sørg ALTID for at få både en byggeteknisk OG en forsikringsteknisk ekspert med ud, når du kigger på en ny ejendom.

Skrevet af Tue Elmose Trnka

Direktør