Ejerskifteforsikring

Ejerskifteforsikringen er et væsentligt element i dit boligkøb. Den sikrer dig nemlig mod skader og alvorlige mangler, som ikke blev opdaget ved huseftersynet i forbindelse med handlen og dermed ikke fremgår af tilstandsrapporten.

Minimumskravene til ejerskifteforsikringen er bestemt ved lov. Det er det, man kalder for standarddækningen. Derudover kan der tegnes en udvidet forsikring, som indeholder forskellige punkter, der kan variere, alt efter hvilket forsikringsselskab du vælger at tegne ejerskifteforsikringen hos. Du kan finde den aktuelle bekendtgørelse om standarddækningen på ejerskifteforsikringer her på siden.

Hvad er en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring er med til at sikre dig som forbruger, når du skal købe fast ejendom. Det huseftersyn, som bliver foretaget, i forbindelse med at et hus bliver sat til salg, kan overse nogle skjulte skader, alvorlige mangler eller ulovligheder. Dem skal du ikke hæfte for som køber, såfremt skaden er dækket af den ejerskifteforsikring, du har tegnet.

Når man taler om ejerskifteforsikringer, er du altid dækket af en såkaldt standarddækning, der er fastsat af Sikkerhedsstyrelsen for at beskytte dig som forbruger. Men derudover har du mulighed for at beskytte dig yderligere gennem forskellige tilbud fra forskellige forsikringsselskaber. Hos Komplet Køberrådgivning kan vi rådgive dig i, hvilken ejerskifteforsikring der giver bedst mening for dig med udgangspunkt i den eksakte bolig, du står for at skulle købe.

Hvad dækker en ejerskifteforsikring?

Ejerskifteforsikringen dækker som udgangspunkt skader, der er på boligen på den dag, du overtager den i dit navn, men som ikke fremgår af hverken den aktuelle tilstandsrapport eller elinstallationsrapporten. I nogle tilfælde kan ejerskifteforsikringen også dække, hvis en given skade ikke er angivet korrekt i en de pågældende rapporter. Forsikringen dækker også, i tilfælde af at der skulle være væsentligt nedsatte funktioner på VVS-installationer eller elinstallationer – med andre ord installationer, der ofte ikke bliver gået grundigt igennem ved et almindeligt huseftersyn. Skulle nogle af de skjulte installationer vise sig at være ulovlige efter din overtagelse af boligen, dækker ejerskifteforsikringen også udbedringen af disse forhold. Skulle boligen vise sig at være ubeboelig inden for den årrække, ejerskifteforsikringen er gyldig, dækker forsikringen også genhusning i op til et år.

Vær opmærksom på, at der i bekendtgørelsen også er angivet en lovbestemt selvrisiko på lige omkring 5.000 kroner. Det betyder i praksis, at skader under denne bagatelgrænse ikke udløser en erstatning gennem ejerskifteforsikringen.

Kontakt os, hvis du gerne vil være bedst sikret i dit boligkøb

Har du lyst til at være helt tryg ved købet af din nye bolig? Så kontakt os i dag. Gennem vores samling af forskellige ydelser kan du sikre dig, at du hele tiden har fornuften med i dit køb. Det kan blandt andet være gennem en byggesagkyndig besigtigelse af dit drømmehus med udgangspunkt i tilstandsrapporten – og efterfølgende kan vores uvildige forsikringsspecialister råde dig til, hvilken specifik forsikring du bør tage. Så tag endelig fat i os, hvis du har brug for at være sikker i din sag.